sábado, 3 de diciembre de 2011

La web del ajuntament de Girona y los Centelles:

La web del ajuntament de Girona y los Centelles:

El servei de Gestió Documental i Arxius del ajuntament de Girona siempre ha tenido una obsesión con los propietarios del arxiu fotogràfic Agustí Centelles i Ossó.


SIEMPRE,


"El fill de Centelles no parlarà amb la Generalitat perquè els van 'mentir i enganyar'"

05/08/2011



Ampliar imatge
Assegura que per 36 anys l'arxiu patern va estar a disposició del Govern i l'Ajuntament i que mai van demostrar "el mínim interès"

Un dels fills del fotògraf Agustí Centelles, Sergi Centelles, va assegurar ahir que no està disposat a parlar amb la Generalitat sobre la ubicació de l'arxiu del seu pare fins que es reconegui l'"engany i les mentides" que van patir durant les converses bilaterals que van tenir el 2009.
En una entrevista, Centelles va culpar Ramon Alberch, mà dreta del llavors conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, del fracàs de les negociacions i va assegurar que "si no es reconeix l'engany" que es va intentar fer amb l'arxiu del seu pare, els hereus no acceptaran cap acord.
A més, va assegurar que durant 36 anys l'arxiu del seu pare va estar a disposició de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona però que mai van demostrar el "més mínim interès" pel que va reafirmar la seva posició de deixar l'arxiu a la ubicació actual, Salamanca.
...un altre dels fills d'Agustí Centelles, Octavi, va reiterar dimecres que la decisió de vendre els arxius del seu pare al Ministeri de Cultura no va ser una decisió econòmica sinó de resposta a la voluntat de donar-li al fons la màxima difusió possible. Per això, va assegurar, es va renunciar a la subhasta i es va dipositar al Centre Documental de la Memòria Història.

Octavi Centelles va respondre així a les últimes declaracions del conseller de Cultura en una entrevista, en què Mascarell es va mostrar confiat en retornar l'arxiu a Catalunya. De la seva part, Centelles va reclamar el compliment del contracte de compravenda i no va descartar optar per la via judicial per exigir-ho.

Se lo comuniqué al conseller Mascarell después de sus declaraciones y al próximo Presidente del Gobierno de España sabe no solo mi opinión, conoce mi determinación, soy hombre de palabra y solo pido el cumplimiento del contrato de compra-venta que indica de manera clara que se vendió al Gobierno de España, después de sufrir el acoso y derribo de la Consellería de Cultura de la Generalitat, ¿dónde han arrinconado el espai Miserachs? ¿cúando harán una aportación a los proyectos de difusión de la obra de Centelles?

No hay comentarios:

Publicar un comentario