viernes, 16 de diciembre de 2011

Lo que la naturaleza no da, Salamanca no presta


Algunos redactores quieren confundir  una ciudad con el Centro Documental de la Memoria Histórica.


La venda de l'arxiu fotogràfic d'Agustí Centelles va incitar l'informe del CoNCA. A la imatge, els fills de Centelles a La Virreina el 2006.La venda de l'arxiu fotogràfic d'Agustí Centelles va incitar l'informe del CoNCA. A la imatge, els fills de Centelles a La Virreina el 2006. F. MELCION
El Centre Documental de la Memòria Històrica (CDMH), amb seu a Salamanca, rebrà demà la darrera part dels fons del fotògraf Agustí Centelles, formada pels 7.000 negatius de l'arxiu de fotografia publicitària i industrial que va realitzar entre el 1947 i els anys 80, segon ha informat el ministeri de Cultura. Sergi i Octavi Centelles, els fills del fotògraf, l'han cedit en règim de dació al ministeri de Cultura per a la seva custòdia de manera única, permanentment i indivisible al CDMH.
Després de viure vuit anys exiliat a França, Octavi Centelles (València 1909 - Barcelona, 1985) va ser jutjat i inhabilitat i no va poder tornar a exercir com a fotoperiodista quan va tornar a Espanya després de la Guerra Civil. Només va poder treballar per a agències de publicitat i empreses, i va desenvolupar, a més, un important vessant com a retratista. Va fotografiar Salvador Dalí, el tenor Hipólito Lázaro, el ciclista Federico Martín Bahamontes, Louison Bobet, el primer guanyador del Tour de França, el torero mexicà Carlos Arruza o Xavier Cugat, un dels difusors més importants de la música cubana.




--
J


Este 

No hay comentarios:

Publicar un comentario